Van drie naar twee scholen voor mavo, havo en vwo in Doetinchem

 

Samenwerking Doetinchem

Vanwege de forse terugloop van het aantal leerlingen in Doetinchem en omgeving is het op termijn niet mogelijk om drie scholen voor mavo, havo en vwo in stand te houden. In 2030 zijn er 1600 minder leerlingen dan nu: een krimp van 33 procent.

 

Van drie naar twee scholen

Achterhoek VO is het bestuur van de drie Doetinchemse scholengemeenschappen Ludger College, Rietveld Lyceum en Ulenhofcollege en is verantwoordelijk voor een goed, breed en toekomstbestendig onderwijsaanbod in Doetinchem. Daarom heeft het bestuur, na goed onderzoek en veel overleg, de keuze gemaakt om van drie naar twee scholen te gaan. De huidige drie scholen gaan op in twee nieuw te vormen scholen. In 2020 starten de brugklassen van de twee nieuwe scholen.

 

Wat betekent dit voor de huidige leerlingen en de aankomende brugklassers?
De leerlingen van de huidige scholen en de brugklassers die in augustus 2018 en 2019 starten, ronden hun schoolloopbaan af op het Ludger College, Rietveld Lyceum of het Ulenhofcollege.

 

Hoe nu verder?

Momenteel zijn we bezig om het onderwijs van de twee nieuwe scholen te ontwerpen. We maken daarbij dankbaar gebruik van inbreng van onder meer leerlingen, ouders, ouders van toekomstige leerlingen, vertegenwoordigers uit het basisonderwijs en van de samenleving. We ontwerpen twee onderscheidende, moderne scholen waarin het beste uit de huidige drie scholen terugkomt.

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »