STERnieuws van het Eligant Lyceum

Beter worden waar je goed in bent; iets doen wat je nog nooit deed, maar altijd al wilde doen; gewoon omdat je het leuk vindt of gezellig… er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je een stermodule op het Eligant wilt volgen.

Een stermodule is helemaal jouw keuze! En dat past goed binnen ons concept:

* Je wordt gezien
* Je kunt het
* Je kiest je eigen leerroute

Eligant betekent ‘laat ze kiezen’. Het volgen van een stermodule is één van de vele keuzemogelijkheden op onze school.

In periode 1 namen we de tijd om na die fijne lange zomer weer te landen op school, elkaar te leren kennen, de klas, de docenten, een nieuwe school, kennismaken met nieuwe vakken, een nieuwe stad misschien… In periode 2 (start 10 oktober) is het tijd voor een volgende stap: de maatwerkuren én de stermodules. Op 5 oktober start de inschrijving. En daarna volgen er nog vier periodes (van zes weken) dus 30 weken STERplezier.

Leerlingen hebben er zin in om zelf hun maatwerkuren te plannen en stermodules te kiezen. Zelf mogen kiezen is toch iets magisch. Dat dat kan op school. We geven leerlingen daarmee vertrouwen, zien dat ze al veel kunnen en dat krijgen we ook van ze terug. En eerlijk is eerlijk, wij worden ook blij van de stermodules. Want zo’n module kan het gevolg zijn van een hobby of passie… zoals de collega klassieke talen die een strijkorkest start in stertijd… genieten!

Vóór de start van een nieuwe periode stermodules krijgen leerlingen en ouders altijd een speciale nieuwsbrief: STERnieuws van het Eligant.

Media
  • IMG_0933
  • IMG_0975
  • sterBO1
  • sterBO3
  • Eligant

Werken bij