Examenresultaten 2022-2023

Bijna alle leerlingen kennen de uitslag van hun examen. Enkelen hebben het derde tijdvak nog nodig. ‘We zijn ontzettend trots op onze leerlingen’, aldus Maria van Hattum, bestuursvoorzitter van Achterhoek VO. ‘Wat een mooi resultaat en dat net na de voor leerlingen zo zware coronaperiode’.

De resultaten zijn goed te noemen. De examenleerlingen van dit jaar hebben een aanzienlijk deel van hun schooltijd hinder ondervonden van de coronaperiode (online les, gebrek aan schoolroutine) en voor hen golden dit jaar geen versoepelingen. In de afgelopen jaren hadden leerlingen extra herkansingen, meer tijd en ze mochten een vak wegstrepen. Deze leerlingen hadden die mogelijkheden niet. ‘Een prestatie van formaat, zowel van onze leerlingen als van de medewerkers’, geeft Maria van Hattum aan.

Bij de praktijkscholen van Achterhoek VO – MaxX, Prakticon, Praktijkonderwijs Zutphen en Pronova – kan eveneens de vlag uit! Heel veel leerlingen hebben het diploma Praktijkonderwijs gehaald en de meesten ontvangen daarnaast ook nog een aantal prachtige (branche)certificaten. Ook in het praktijkonderwijs is een aantal leerlingen nog in de afrondende fase. Alle leerlingen verlaten de school uiteindelijk met een mooie werkplek of naar een vervolgopleiding. 

Werken bij