Nieuws

 

Achterhoekse middelbare scholen sluiten gebouwen vanwege coronavirus

Vanwege het coronavirus sluiten tot en met 6 april 2020 alle 25 schoollocaties die tot stichting Achterhoek VO behoren. Het gaat om middelbare scholen in Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. Het bestuur acht het openhouden van de locaties niet langer verantwoord. Die visie is ontstaan na intensief overleg met vertegenwoordigers van veiligheidsregio’s, burgemeesters, onderwijsbestuurders en medisch specialisten.

 

Henk van der Esch, bestuursvoorzitter van Achterhoek VO: “We vinden de gezondheidsrisico’s voor leerlingen en medewerkers nu te groot en daarnaast is het maatschappelijk draagvlak om de scholen open te houden in de Achterhoek klein.”

 

Achterhoek VO loopt daarmee op de besluitvorming van het kabinet vooruit. Van der Esch: “Om zo zorgvuldig mogelijk te communiceren naar leerlingen en ouders, hebben we tijd nodig. We informeren hun vandaag nog. We kunnen een kabinetsbesluit dat mogelijk pas laat op deze avond valt niet afwachten.”

 

De scholen van Achterhoek VO nemen één tot twee werkdagen de tijd om onderwijs op afstand te organiseren. De gebouwen sluiten, maar het onderwijs gaat zo veel mogelijk door op een passende manier, die geen fysieke ontmoeting met zich meebrengt.

 

Van der Esch: “Op basis van de informatie die we nu hebben, gelden deze maatregelen tot en met 6 april 2020. Nieuwe informatie kan leiden tot aanpassing van ons beleid. We staan daarover in nauw contact met betrokken overheden en onze leerlingen, ouders en medewerkers.”

 

Zondag 15 maart 14.20 uur (update geldigheid maatregelen 15/3 18.00 uur)

 

Terug naar het overzicht

Om de website van Achterhoek VO goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder »